lauantai 11. elokuuta 2012

Käänteiset vauvakutsut

Aivan viimeisillään raskaana oleva ystäväni sai mielestäni kerrassaan nerokkaan idean.


Muutama viikko sitten sain kutsun Kello viiden teelle hänen luokseen. Englantilaista teetä ja sitä kuuluisaa kello viiden teerituaalia diggaavana, hän halusi vielä väkertää joukolle meitä tyttöjä kunnon teehetken brittityyliin. Ja mikäs siinä, vielä näin Lontoon olympialaisten aikoihinkin! Mukaan tuli viedä vain paras teemuki.

Kaikki eivät ole niin ihastuneita perinteisiin vauvakutsuihin tai baby showereihin. Joten miksi ei siis kutsuisi itse valitsemaansa paikkaan itse ne, joiden kanssa haluaa viettää laatuaikaa vielä ennen kuin seuraava tyttöjen ilta on sumuisessa tulevaisuudessa?

Etenkin tämä voisi toimia, jos tykkää väkerrellä kakkuja ja keksejä (kuten minä) tai vaikkapa englantilaisia kolmioleipiä (kuten teekutsut järkännyt ystäväni). Saa vielä toteuttaa vahvaa pesänrakennusviettiä hääräämällä keittiössä.

Tai jos sellainen ei ole omaa "teekupillinen", miksi tätä hetkeä voisi viettää vaikkapa treffaamalla ystäviään jätskibaarissa kun vielä voi syödä jätskiä normaalilla kulho-käsi-suu etäisyydellä ilman että samalla imettää tai vähintään kauhoo jätskiä suuhunsa ylinopeudella odottaessa, että vauva herää.

Jos liikkuminen tuottaa tuskaa, miten olisi ilta yhden tai useamman romanttisen komedian merkeissä ystävien kesken? Leffailta voi olla kaukainen haave siinä vaiheessa kun silmät alkavat ummistaa itseään viimeistään puoli kymmeneltä (jos on asiat niinkin hyvin, että on saanut vauvan nukkumaan siihen mennessä).

Joka tapauksessa, tämä Kello viiden teehetki oli aivan ihana ja rentouttava hetki kolmioleipineen ja sconeseineen kaikkineen. Näytti ainakin siltä, että illan pallomahainen emäntäkin pääsi rentoutumaan. Nyt sitten vain odotellaan, että millaisen teenjuojan hän pyöräyttää ja miten lähelle kello viittä Hän päättää tulla maailmaan.

Miina

Kuva: Mary Cassattin öljyvärimaalaus "Five O'Clock Tea"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea!

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin, ei tarvii aina olla sitä sinista tai vaaleanpunaista.