perjantai 12. joulukuuta 2008

Ihania joululahjoja äidille ja vauvalle


Mietin pitkään sopivaa aihetta tähän joulukuun puoliväliin. Aika monessa paikassa esitellään joululahjaideoita, joten päätin kirjoittaa niistä myös tähän. Koitan kuitenkin välttää perinteisiä leluja ja muita tavaroita.

Odottava äiti rakastaa kaikkea hemmottelua. Erilaiset hoidot, jotka sopivat raskaana olevalle, rentouttaa ihanasti, on se sitten hieronta tai jalkahoito tai vaikkapa hiusten leikkaus. Erilaiset lehtitilaukset ovat varmasti hyvin tervetulleita. Jos lehtitilaus on liian kallis, voi antikvaareista löytää kokonaisia lehtien vuosikertoja, joista saa aikaiseksi hienon lukupaketin. Esimerkiksi Vauva-lehden vanha vuosikerta on varmasti kiva lahja kenelle tahansa odottajalle.

Kirppanat puolestaa järjestää liikuntaa odottaville äideille sekä äideille ja vauvoille. Liikuntalahjakortit piristävät odotuksen keskellä ja vauvan kanssa jumppaan on myös hauska lähteä, siellä kun tapaa muita samassa elämän tilanteessa olevia.

WWF:n valikoimista löytyy kivoja lahjaideoita jokaiselle perheen jäsenelle. Pienelle vauvalle sieltä löytyy esimerkiksi sievä panda-body. Kestovaippoja kannattaa toivoa myös joulupukin konttiin, sillä kertaostoksena ne saattavat tuntua liian kalliilta, jos itse ostaa kerralla kaikki.

Myyjäisistä löytyy ihania käsintehtyjä villasukkia, lapasia ja villatakkeja. Näitä kannattaa hyödyntää varsinkin jos itse ei ole kutojaihminen eikä lähipiiristä löydy kutovaa mummoa. Villasukat ovat verrattomat Suomen talvisäällä ja pienellä vauvalla pikkusukkia voi hyvin käyttää myös lapasina haalarin alla.

Tänä jouluna toivottavasti korostuu edes pikkuisen ajatus siitä, että kaikki ei ole kertakäyttötavaraa, ja että kestävillä valinnoilla vaikutamme suoraan omien lapsiemme tulevaisuuteen.


Ei kommentteja: