sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Äideistä yrittäjiksi: Vadelmatarha avasi ovensa

Olen aiemminkin kirjoittanut äideistä, jotka äitiyslomansa aikana kehittelivät yritysidean ja ottivat hypyn tuntemattomaan. Tulen jatkossakin kirjoittamaan lisää näitä tarinoita, ja mikäli sinä olet tehnyt hypyn tuntemattomaan yritysmaailmaan, lähetä viestiä, jotta voimme jakaa tarinaa lukijoillemme.

Kotkassa avautui vajaa kuukausi sitten uusi yritys Vadelmatarha. Tarhaa luotsaavat kotkalaiset yrittäjät, Maria Länsimies ja Hanna Penttilä. Vadelmatarha-konsepti syntyi monien hyvien ideoiden tapaan äitiyslomalla, kahden miniprinsessan, yhden pienen remonttireiskan ja karvaisten kavereiden pyöriessä jaloissa. Tavoitteena oli luoda omien arvojen mukainen, viihtyisä ja kaunis koko perheen olotila, jossa näkyvät kummankin yrittäjän persoona ja yhteiset intohimot. Vajaan vuoden tiiviin suunnittelun jälkeen naiset lopettivat silloiset työt mainostoimistossa ja kasvattivat Kotkan muhkeimman tarhan täynnä makeita marjoja ja vauhdikasta menoa kaiken ikäisille, vauvasta vanhempiin.


"Arvostamme ekologisuuden ja lapsikeskeisyyden lisäksi laatua ja tyylikkyyttä. Haluamme tehdä kierrättämisestä perheille mahdollisimman helppoa ja heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaista. Lisäksi haluamme tarjota mahdollisuuksia kiireettömään yhdessä oloon ja hyvinvointiin. Toteutamme Vadelmatarhassa samoja arvoja, jotka ovat meille itsellemme tärkeitä." Vadelmatarhasta löytyvät osto- ja myyntipaikat lastenvaatteille ja -tarvikkeille sekä täyspalvelu niille, jotka eivät ehdi tai halua hoitaa myyntipaikkaa. Vadelmatarha tekee tapahtumasuunnittelua mm. lastenkutsuille ja synttäreille. Ostoksia voi tehdä samalla kun nauttii kupposen luomukahvia ja -pullaa. Luomu- ja ekojutut ovat etusijalla Vadelmatarhassa.


"Näemme maailman monivivahteisena: on mahdollista ja kannattavaa toimia niin, että oman hyvinvoinnin ohella huomioi muiden ihmisten, eläinten, ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin. Ekologisuus ei tarkoita meille ehdottomuutta, vaan vaihtoehtoisia teitä sekä tavoitetta, jota kohti kulkea. Ympäristötietoisuus huomioidaan ostoissa, jätteissä, energiankulutuksessa, ruuassa ja monissa muissa pienissä yksityiskohdissa. Samalla huomioimme laajan kuluttajakunnan ostotottumukset ja toiveet. Näistä yhdessä syntyy vastustamaton kokonaisuus, jossa ekologisuus kulkee luontevana osana mukana."


Käykää Kotkan lähellä asuvat äidit ja tulevat äidit tutustumassa Vadelmatarhan antimiin ja lähettäkää meille omia tarinoita siitä, miten oma yritysideanne syntyi lasten syntymisen myötä.

Salla

Ei kommentteja: