tiistai 28. lokakuuta 2008

Riippukeinu vauvalle


Nämä riippukeinut käyvät vauvoille syntymästä puolivuotiaaksi asti. Riippukeinussa ärtyisinkin vauva rauhottuu, sillä keinunta muistuttaa liikettä, johon vauva tottui kohdussa.

Etelä-Amerikassa riippukeinut ovat miljoonien ihmisten arkipäivää ja nyt tämä ihana kapistus on myös vauvojen käytössä. Vauvan omat liikkeet aiheuttavat riippukeinun liikkeen ja vauva pysyy tyytyväisenä pienessä keinutuksessa. Jossain sanotaan myös, että tämänlainen liike tukee vauvojen aistien kehitystä ja sellaiset lapset, jotka ovat olleet paljon riippukeinussa, ovat rauhallisempia ja heidän tasapaino on myös keskivertoa parempi.

Riippukeinussa on kiinteät turvavyöt, jotta pikkuinen ei pääse putoamaan siitä itsekseen. Riippukeinuun kuuluu myös irroitettava täkki, joka sopii siihen täydellisesti.

Pienet ja vähän ärtyisämmät lapset nauttivat, kun riippukeinu on säädetty siten, että se on kuin pieni pesä (vas.puoleinen kuva) ja vähän isommat lapsen nauttivat kun näkevät ympärilleen (keskimmäinen kuva).

Riippukeinua on saatavana joko luonnonkuidulla tai tekokuituisena. Hinta noin 80 euroa. Suomessa riippukeinua myy ainakin http://www.lasiesta.fi/product_catalog.php?c=39