maanantai 7. tammikuuta 2013

Hus, hus kaaos, täältä tulee superorganisoitunut mama!

Organised Mum Life Book muuttaa kaiken?
Kuulostaako tämä tutulta: aloitat jonkin askareen ja huomaat tunnin päästä unohtaneesi sen kokonaan, puhut omituisia ja lauseesi jäävät kesken, unohdat hoitaa tärkeitä asioita, ilmestyt neuvolaan kaksi kertaa peräkkäin päivän liian ajoissa, kysyt tutulta samaa asiaa ainakin kolme kertaa viikon sisään. Tervetuloa minun pääni sisään!

Katkeamaton yöuni on kaukainen haave, ja päässä välillä kirjaimellisesti humisee sen takia. Mutta päätin ottaa tilanteen haltuun, ennen kuin kaaoksesta tulisi meillä pysyvä olotila.

Vietin hyvän tovin etsien täydellistä, perinteistä kalenteria. Olen aina käyttänyt kännykän kalenteria, mutta nyt sen ylläpito alkoi tuntua vaikealta. Kalenterin piti olla kierteillä ja kynäpidikkeellä varustettu, jotta sen voi jättää keittiön pöydälle auki kirjoitusvalmiina. Viikkonäkymä plus paljon lisätilaa to do -listalle, viikon ruokalistalle ja ostoslistalle olivat myös vaatimuksiani. Osoitekirjakin olisi kiva.

Kaksi tuntia hakuni kesti. Toiveikkaana etsin suomalaiset kirjakaupat läpi, mutta mikään ei kolahtanut tarpeeksi. Päädyin ostamaan kalenterin englantilaisesta Organised Mum -kaupasta. Mikäs sen sopivampaa, sillä sellainenhan minusta oli tulossa. Life Book Diary pinkeissä tekonahkakansissa. Tänne sieltä, kiitos vaan!

Ensi viikolla uusi apulaiseni saapunee. Voin sitten kertoa miten muutun yhdessä päivässä täydelliseksi kotiäidiksi, jolta ei pallo tipahda ja narut pysyvät aina käsissä. Aina.

Miina

3 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Oih, tämä kuulostaa niin tutulta! Ei ole päivää selkeää kun takana on 'tilkkutäkkiyö'! Rikkinäisen ja valvotun yön jälkeen on hieman haastavaa käydä ihan tavallisiakin keskusteluja ystävän kanssa; kesken jutustelun ajatus katkeaa tuon tuosta. Puhumattakaan, että pitäisi tehdä jotain järkevää päivän aikana tai olla pitkäpinnainen lasten kanssa!

eve kirjoitti...

Hallelujah! Perinteinen nahkakansikalenteri on juuri se mitä tämäkin mama taitaa tarvita! Olen viime viikkoina juossut ympäri taloa, kirjoitellen "Action item":eja käytettyjen kirjekuorien ja muiden epämääräisten paperilappusten selkään ja sitten juossut tärähtäneenä ja väsyneenä kahta lujempaa kun kadotan lappuseni.

Miina kirjoitti...

Oi ihanaa, en ole yksin! Tosin melkein arvasin, että tämä tärähtänyt / väsynyt / tilkkutäkkiyön jälkeinen lyhytpinnainen olotila saattaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus moninaisessa joukossamme. Mutta se kyllä onneksi loppuu aikanaan. Sitä aikaa kohti siis!