tiistai 1. tammikuuta 2013

Kuninkaallisen mahan odotus



Hyvää Uutta Vuotta 2013 kaikki lukijat!

Viime aikojen Suuri Vauvauutinen on tietysti Williamin ja Katen.Herttuaparin odotus on totta ja spekuloinnit saa jäädä. Olen viime vuosina – tietysti ainoastaan pyytämättä ja yllättäen – seurannut, mitä parille kuuluu. Nyt on sitten onnittelujen vuoro. En vain voi olla surkuttelematta, että pari joutui jo alkumetreillä paljastamaan salaisuutensa koko maailmalle. Catherinen jokaista askelta, ilmettä ja mahan muotoa tulee nyt seuraamaan vähintäänkin muutama salamanvälähdys. Siinä ei mielialanvaihteluille jää paljon tilaa. Ei käy kateeksi.

Jos jotain hyvää tästä tulee, niin raskauspahoinvointi saanee lisänäkyvyyttä ja ymmärrystä. Niin harvinaista kuin sen tulisikin olla, minulla kun on kaksikin ystävää, jotka ovat joutuneet sairaalaan samasta syystä. Toivottavasti hyvää ehkä tarkoittavat mutta ymmärtämättömät puheet siitä, että ’raskaus ei ole sairaus’ vähenevät. Eipä ole sairaus, mutta ikäviä ja hallitsemattomia seurauksia, suurempia ja pienempiä, usei(mmi)lle silti tulee. Silloin ymmärrys on tarpeen. Oli kyseessä puoliso tai työnantaja.

Toinen positiivinen asia lienee se, että Kate näyttänee mallia, kuinka raskaanakin voi pukeutua. Kun näkee prinsessa Dianan mammavaatteet, ei voi kuin olla kiitollinen ettei tuolloin sattunut olemaan raskaana. Teltat ja isot rusetit kuuluvat onneksi nykyään vain sirkuksiin. Mutta lisävalikoimalle on edelleen tilausta, joten toivottavasti mammavaatteiden tekijät saavat inspiraatioita.

Eeva

ps. Tähän vaateasiaan on pakko lisätä, että oman viime kesäisen raskauteni pelasti ja valtavan mahani (liioittelematta, todellakin yli käyrien menevän) piilotti ihana ja tyylikäs Seraphinen mekko. Suuresta olemuksestani huolimatta se päälläni sain jopa kehuja. Suunnittelu on tässäkin todella kaiken a ja o. Sanomattakin selvää, että juuri muuta en sitten enää käyttänytkään.

Ei kommentteja: