sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Nyt mies tietää miltä tuntuu olla raskaana!

Monta kertaa raskaana ollessa sitä toivoisi, että mies pystyisi edes hetkisen tuntea saman tunteen; miltä oikein tuntuu olla raskaana. Empathy belly on kehitetty juuri tätä varten. Tämä tekomaha auttaa miestä hahmottamaan, että mihin kaikkeen iso masu oikein vaikuttaa ja miten iso maha vaikeuttaa liikkumista ja muita arkipäiväisiä toimintoja.

Mother&Baby lehti haastoi yhden isän käyttämään Empathy bellyä yhden päivän ajan. Dave, joka haastettiin tehtävään oli normaalikokoinen ja kuntoileva, kaikin puolin "normaali mies". Hän oli kuunnellut vaimonsa Jennin raskausajan valituksia kipeästä selästä, turvonneista jaloista sekä vaikeuksista tehdä pieniä aikaisemmin itsestäänselviä juttuja. Dave otti haasteen mielellään vastaan ja oli yllättynyt koepäivän jälkeen!

Dave lähti tekemään jokapäiväistä kuntoiluaan crosstrainerilla mutta kahden minuutin päästä pulssi oli hakannut niin lujaa, että oli ollut pakko lopettaa. Portaiden nousu töissä oli ollut aika haastavaa ison mahan kanssa ja polvissa oli tuntunut ikävältä kiipeämisen jälkeen. Pukeutuminen aamulla oli ollut iso haaste, sillä eiväthän tavalliset vaatteet meinanneet millään mennä edes päälle. Työmatka täydessä bussissa seisomapaikalla on tavallista tylsempi kun ihmiset tönivät mahaa ja kuuma hiki alkaa tuntua selässä ekstrapainon takia.

Töissä istuminen pitkään masun kanssa alkoi ahdistaa, joten työpöytä piti laittaa uuteen uskoon. Tavarat piti siirtää siten, jotta niihin ylettyi helposti ja kurottamatta. Myös uusi istumisasento piti löytää, sillä vanha tyyli ei enää onnistunut ison masun kanssa.

Ehkä päivän suurin haaste oli päivän ruokaostosten tekeminen. Työpäivän jälkeen olo täydessä supermarketissa alkoi tuntua tukalalta ja ruokien kurottaminen hyllyiltä ja pakastealtaasta oli lievästi sanottuna hankalaa. Myös autosta nouseminen oli aikamoinen saavutus, sillä penkki tuntui olevan yllättävän alhaalla.

Koepäivän jälkeen Dave sanoi ymmärtävänsä vaimonsa valituksia täysin ja hän lupasi hemmotella vaimoaan loppuraskauden ajan jalka- ja selkähieronnoilla. Hän ei olisi voinut kuvitellakaan, miten paljon masu oikeasti vaikutta naisen elämään. Dave pääsi kuitenkin helpolla, sillä häneltä jäi koko psykologinen puoli kokeilematta, mielialan vaihtelut ja muut mukavat sivuvaikutukset!

Jos miehesi haluaa testata raskaana oloa, tämän masun avulla sitä voi kokeilla. Joissan maissa neuvolat vuokraa näitä masuja isille, mutta näitä voi myös ostaa. Netistä löytyy eri vaihtoehtoja hakusanalla empathy belly.
www.empathybelly.org

Ei kommentteja: