perjantai 21. marraskuuta 2008

Synnytys yläilmoissa

Tämän illan uutinen sai varmasti jokaisen synnyttäneen naisen miettimään omaa synnytystään! Ruotsalaisnainen synnytti tyttövauvan iltapäivällä Helsinki-Bangkok -lennolla jossain Kazakstanin yläpuolella.

Tämän uutisen kuultuaan sitä alkaa miettimään mitä ajatuksia tämä nainen on käynyt läpi, kun on tajunnut synnytyksen alkavan. Mikäli kyseessä oli ensisynnyttäjä, paniikki voi iskeä helpostikin. Jos kyseessa on uudelleen synnyttäjä ja aiempi kokemus on ollut yhtään traumaattinen, pelko voi olla aika kova. Onneksi koneesta löytyi lääkäri sekä hoitajia, jotka pystyivät auttamaan synnytyksessä ja lopputulos oli terve tyttövauva.

Ajatus siitä, että joutuisi synnyttämään yli 200 vieraan ihmisen läsnäollessa penkkirivien välissä tai lentokoneen takaosassa, on ihan käsittämätön. Kokemus on kyllä ollut ikimuistoinen sekä naiselle, henkilökunnalle että kanssamatkustajille. Lehdessä luki, että koneen varustukseen ei yleensä kuulu laajaa lääkevalikoimaa, joten pelkän buranan voimalla maailmaan saatettu vauva on kyllä aikamoinen saavutus!

Onneksi kaikki meni hyvin ja lehtitietojen mukaan sekä äiti että vauva voivat hyvin ja heidät on viety Helsinkiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Onnea uudelle pikkuiselle, joka syntyi yläilmoissa 20.11. iltapäivällä!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3819632.ab
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Finnairin+matkustaja+synnytti+Kazakstanin+yll%C3%A4/1135241274714

1 kommentti:

PiKo kirjoitti...

Aika pelottava ajatus...
Mutta elämä on välillä ihmeellisempää kuin elokuvissa!