torstai 27. marraskuuta 2008

Äiti ja yrittäjä

Moni äiti ja äidiksi tuleva miettii miten pystyisi yhdistämään sekä työn että äitinä olemisen parhaalla mahdollisella tavalla. Jos äitiysloman ja vanhempainvapaiden jälkeen haluaisi vielä jäädä lapsen kanssa kotiin, mutta rahatilanne on tiukka, kannattaa suunnitelmia alkaa tehdä jo hyvissä ajoissa. Suunnitelmia voi alkaa tekemään jo vaikka raskausaikana tai miksei aiemminkin.

Oman yrityksen perustaminen on yksi vaihtoehto ja usein aika houkuttelevakin. USA:ssa ja Iso-Britanniassa äidit perustavatkin jo yrityksiä tosi kovaa vauhtia ja "mumpreneur"-termi on vakiinnuttanut asemansa kuvaamaan äitiä ja yrittäjää.

Mikäli vauva on ns.helppo (nukkuu ja syö sopivasti) elämänsä ensi kuukausina, äidillä on oikeasti aikaa tehdä yritysjuttuja ja suunnitelmia sekä ryhtyä tuumasta toimeen mikäli voimat riittävät. Uusyrityskeskukset sekä muut yritysjärjestöt auttavat mielellään uusia aloittelevia yrittäjiä.

Netti mahdollistaa monenlaisen bisneksen teon, mikä ennen olisi ollut aivan mahdotonta. Myös kustannukset pysyvät kurissa kun ei ole liikkeen kiinteitä kustannuksia ja lapsen kanssa pystyy olemaan kotona joustavasti.

Myös erilaiset ilta- ja viikonloppuhommat keikkaluontoisina onnistuu, jos lapsen isä pystyy esimerkiksi hoitamaan lasta tällöin.

Äitiysloma on loistava aika joka tapauksessa pysähtyä miettimään elämänsä suuntaan ja silloin monesti huomaa haluaako jatkaa samassa työpaikassa tai haluaako kenties jotain ihan muuta. Äitiysloma antaa hyvän mahdollisuuden unohtaa työkiireet ja -paineet ja miettiä mitä sitä haluaa elämässä tehdä.

Patentti- ja rekisterihallituksesta löytyy hyvä tietopaketti www.prh.fi

Ei kommentteja: