perjantai 16. marraskuuta 2012

Äidistä yrittäjäksi: Laurelin

Mikä kumma siinä onkaan, että pienen ihmisen synnyttyä äidin ajatukset saattavat heittää kuperkeikan. Aiemmin on tehty työtä sen kummemmin miettimättä enempää. Lapsen synnyttyä myös ajatus työssä käymisestä saattaa laajentua. Lapsen saaminen myös usein innoittaa ja inspiroi kokeilemaan uutta.

Myös Laura Lehdolle kävi näin.

Esikoisen synnyttyä Laura alkoi ommella kestovaippoja omalle vauvalleen. Kuosit oli nättejä, vaippoja syntyi vauvan hoidon ohella yli omien tarpeiden. Laura päätyi ompelemaan vaippoja myös kahdelle yritykselle tilaustyönä. Hän alkoi miettiä myös ihan omaa tuotemerkkiä, jonka puitteissa voisi myydä omia vaippamalleja. Oma yritys oli siis perustettava tälle yritystoiminnalle. Vuonna 2008 syntyi Laurelin.

Aluksi Laura hoiti yhtä lasta, sitten kahta lasta, ompeli ja myi tuotteita erilaisissa tapahtumissa. Kolmannen lapsen syntymän jälkeen Laura pääsi lastenvaateliikkeeseen myymään omia tuotteitaan shop-in-shop -tyylillä. Työajat olivat haastavat pienten lasten äidille, mutta oppimiskokemuksena kauppakeskusympäristö oli erinomainen jatkoa ajatellen.

Laura alkoi pyörittää mielessään ajatusta omasta liikkeestä, joka myisi muitakin tarvikkeita kestovaippojen lisäksi. Mukaan tulivat ekologiset kodinhoitotuotteet, tekstiilejä vauvalle, kivoja vanhan ajan leluja ja mummolan tunnelmaa. Laurelin-puoti avasi ovensa Paimiossa Vistan raitilla ja omistaja itse istuu tiskin takana iloisena.

Kolmen lapsen äitinä Lauralla on hyvä näkemys siitä, mitä pienet tarvitsevat ja miten maailmaa voi muuttaa pikkuisen paremmaksi kestävillä jokapäiväisen arjen valinnoilla.

Lauran puodista Laurelinista saa persoonallisia ja kivoja lahjoja myös pukinkonttiin. Laurelin toimii myös nettikauppana osoitteessa www.laurelin.fi .

Lastentarvikeliike Laurelin, Vistantie 6, 21530 Paimio, puh. 044-0558090

Liikkeen aukioloajat:
ti-pe klo 11-17,
la 11-15  

1 kommentti:

Miina kirjoitti...

Kiitos Laurelinistä ostetun ihanan unipussin, meidän vauvan unipätkät pitenivät samantien. Eilen Herra 6kk vetäisi eilen 10,5h unta putkeen. No, ei ehkä nyt pelkästään sen pussin ansiota, mutta mukkuminen rauhottui huomattavasti tämän hankinnan jälkeen (ei enää huitomista ja viuhtomista ymm). Ja on muuten aika söpökin, se unipussi sekä vauva siinä. :)