maanantai 3. joulukuuta 2012

Kotiäidin paras (tauko)paikka

Huolimatta siitä, että kotona lasten kanssa olevan äidin tilanteesta keskustellaan melko paljon julkisuudessa juuri nyt, on selvää että hän tarvitsee hetken taukoja. Muskarin, kerhon, puistoilun jälkeen maistuu kaikille lounas, välipala tai vaikka vaan äidille kupponen kuumaa. Tai kylmääkin, jos hiki on noussut päähän. ;) 

Maistuisiko super-terveellinen smoothie?
Muiden "mammakavereiden" ja heidän lapsiensa tapaaminen on monelle (ainakin minulle) tärkeä säännöllinen ohjelmanumero. Lapset tapaavat toisia lapsia ja tutustuvat omien vanhempien ja sukulaisten lisäksi muihinkin aikuisiin ja äiti saa juttukavereita samoja ja eri asioita pohtivista äideistä ja kavereista.

Useimmiten on helpointa treffata jonkun kotona, niin lapset saavat temmeltää rauhassa, vaipanvaihto on helppoa ja äidit saavat istahtaa mukavasti. 

Vai olisiko tarvetta tälle!?
Mutta millainen olisi sellainen julkinen paikka, johon äiti yhden tai useamman vauvan tai vähän vanhemman lapsen kanssa mieluiten menisi? Mikä olisi tärkeintä? Iso leikkipaikka hyvällä näkyvyydellä pöydästä käsin, tilavat saniteettitilat hoitopöytineen, mukavat tuolit äidille, terveellinen, äidin jaksamista parantava lounas, hyviä herkkuja kahvin tai teen kanssa, kotiruokaa taaperolle, soseita vauvalle? 

Minun toivomuslistallani ovat nuo kaikki, ei sen kummempaa! Ja kun tuon kaiken saisi kauniissa ympäristössä, lapsia ymmärtävien kanssa-asiakkaiden kanssa ja siinä sivussa vaikka vähän asiaan liittyvää ostettavaa, olisin siellä ollessani ehkäpä jokseenkin taivaassa. 

Mitä teidän muiden mielestä löytyisi kotiäidin unelmakahvilasta tai muusta vastaavasta paikasta? Sellaisesta, mihin mennään lapset mukana kaikki viettämään mukavaa hetkeä.

Miina

Kuvat: Miina omia

PS. Tuon superterveellisen ja hyvänmakuisen smoothien ohjeen löydät täältä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jep, nuo samat ja sitten vielä hyvä imetyspaikka katseilta suojassa.

Anonyymi kirjoitti...

Paikassa voisi olla useita pieniä leikkinurkkauksia ja pöytien yhteydessä jotain ihan helppoa viihdykettä,jotta parivuotiaatkin viihtyvät siinä. Tilaa rattaille, rento ja rauhallinen meininki :). Tapahtumia eri teemojen mukaan.
-salla

Eeva kirjoitti...

olin juuri kahvilassa jossa tuotiin pyytämättä taaperolle väritettävä kuva ja värikyniä...

Lumi kirjoitti...

Joku semmoinen HopLopmainen puuhapaikka isommille lapsille ruokapaikan kanssa, josta saisi ihan normaalia terveellistä kotiruokaa, välipalaa (hedelmiä, salaatteja, voileipiä ja joitakin terveellisiä lämpimäisiä) ja tietysti jälkiruokiakin olisi kiva olla, mikäli haluaisi vähn juhlistaa päivää (ruokalassa hyvät tuolit ja pöydät, jotta syöminen on mukavaa). Mukava, rauhallisempi paikka imettämiselle ja vauvatouhuille, josta voisi kuitenkin seurailla vanhemman lapsen edesottamuksia. Kunnolliset WC-tilat, joissa hyvät vauvanhoitopaikat ja myös pienet vessan käyttäjät huomioitu.
Saisi sijaita lähellä jotakin hyvää ostospaikkaa, jotta jos miehen/vaimon sinne hetkeksi lasten kanssa saisi parkkiin, niin toinen voisi rauhassa tehdä hankintoja (ruoka ym päivittäistarvikkeet, vaatekauppa/urheilukauppa, kodin elektroniikka) mieluummin useita pienempiä ja rauhallisempia putiikkeja kuin yksi megamarketti.