lauantai 6. syyskuuta 2008

Angel Care takaa rauhalliset unet vanhemmille


Angel Care -laite on loistokeksintö! Niin moni, itseni mukaanluettuna, menee monta kertaa yössä kurkkaamaan pienen vastasyntyneen sängyn laidalle: Hengittäähän se!?

Perinteisen itkuhälyttimen kaikki jo tietävätkin, mutta Angel Care on kehitetty tarkkailemaan vauvan hengitystä. Angel Caren "isä" on kanadalainen Maurice Pinsonnault, joka uutena isänä joutui kokemaan unettomat yöt lapsen hengittämistä vahtiessa.

Angel Caren juju on siinä, että lapsen patjan alle laitetaan kaksi litteää levyä, joista menee johto itse laitteeseen yöpöydällä tai lattialla. Levyt monitoroivat lapsen hengitystä, ja liian pitkä tauko laittaa hälyttimen päälle palovaroittimen tavoin. Samaa menetelmää on käytetty jo pitkään sairaaloissa, mutta tämä kallis laitteisto yksinkertaistettiin Angel Care:ksi ja näin vanhemmatkin voivat nauttia unistaan rauhassa kun Angel Care valvoo.

Itse laitteen hankkineena ja testanneena voin kertoa että oli kyllä oiva laite! Ei tarvinnut juosta sängyn laidalla kurkkimassa nouseeko rintakehä vaiko ei. (Vinkki: Erittäin kelpo laite myös silloin, jos lapsella on esim. oksennustauti. Ei pääse tukehtumaan omaan oksennukseen kun laite hälyyttää vanhemmat paikalle heti)

En tiedä saako laitetta Suomesta, jos joku tietää niin otetaan tieto innolla vastaan. Valmistajan sivut http://www.angelcare-monitor.com/ .


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tilasin deluxe-mallin USAsta, maksoi kaikkine kuluineen (tilaus+tulli+muuntaja Claes Ohlsonilta) n. 177 euroa ja ainakin toistaiseksi vaikuttaa toimivalta vehkeeltä (tosin vauva ei ole vielä syntynyt). Terv. Mies 28v.