maanantai 15. syyskuuta 2008

Vauvalle lämmintä ja omatekoista

Naistenlehdet ovat jo pidemmän aikaa hehkuttaneet miten ihmiset ovat taas innostuneet kädentaidoista ja perinteisistä jutuista. Kutomisinnostus on ollut vallalla jo jonkun aikaa, mutta näin syksyn tullen on taas kiva kaivaa esiin puikot ja langat. Ja mikä kivointa - tulevalle vauvalle on ihana kutoa pieniä myssyjä ja tossuja, kun ne tosiaan ovat niin pieniä, että ne valmistuvat hyvin nopeasti.

Kutomiskahviloita on maailman suurkaupungissa ja muistan lukeneeni, että ainakin Helsingissä kokoontuu myös kutojia jossain tietyssä kahvilassa. Mikä ihana idea!!

Jos kaipaat vielä inspiraatiota, etkä oiken tiedä mitä sitä alkaisi tekemään, kannattaa surffata lastenvaatesivuilla, joissa kaupataan luksus cashmir-pipoja ja -peitteitä. Niistä jos jostain löytää inspiraation! Ihania värejä ja pehmeitä tuotteita pienille vauvoille.

Toinen hyvä inspiraation lähde on Pieni lankakauppa -kirja. Jo pokkarin kansi pursuaa erivärisiä pehmeitä lankakeriä ja kirjaa on mahdoton vastustaa. Toinen ihana inspiraatiokirja on Neuleita kullannupulle, jossa on valmiita ohjeita vauvojen pieniin peitteisiin, neuletakkeihin, pipoihin jne.

Jos oikein innostuu kutomaan, voi tehdä vaikka pieniä minivillasukkia vastasyntyneille. Kaikki mummot ja mummit eivät enää ole käsityötaitoisia, joten ystävältä saadut ihanat villasukat ovat varmasti hyvin arvostettu lahja!

Lisää inspiraatiota löytyy ainakin sivulta www.babeswithbabies.co.uk.

Kirjaa myydään ainakin näissä kaupoissa:
www.bookplus.fi
www.booky.fi

Ei kommentteja: