maanantai 2. maaliskuuta 2009

Reilun kaupan helistimet

Upeat reilun kaupan helistimet ovat hauskoja ja värikkäitä leluja vauvoille. Donitsit, muffinsit ja hedelmät ovat houkuttelevan värisiä ja hauskoja leluja isommillekin lapsille. Kaikki tuotteet on 100% puuvillaa ja pehmeitä ja kivan tuntuisia käteen.

Bangladeshilainen yritys valmistaa näitä (ja monia muita tuotteita) reilun kaupan periaatteella/ Fair Trade, jotta paikalliset naiset työllistyisivät ja pääsisivät itse ansaitsemaan omaa elantoaan. Ainut tapa pois pysyvästä köyhyydestä on tehdä työtä, josta myös itselle jää käteen rahaa. Naiset koulutetaan ilmaiseksi ja heille opetetaan tuotteiden teko. Työ halutaan pitää pienemmissä kylissä suurkaupungin sijaan, jotta maalta muutto ei jättäisi kyliä autioiksi vaan antaisi kasvua ja kehitystä myös omalle paikkakunnalle.

Kaikki työntekijät ovat yli 18-vuotiaita ja työntekijöillä on mahdollisuus asua kotona, sillä työ on kävelymatkan päässä. Työpaikka tarjoaa myös koulutusmahdollisuuksia sekä tervedenhuollon naisille. Tuotteet ovat saaneet IFAT-hyväksynnät (International Fair Trade Association).

Ihanat helistimet sopivat myös vanhempien lasten leikkeihin, sillä tuotteet ovat tosi aidoin näköisiä ja hauskoja! Tässä lahja, joka saa varmasti hymyn saajan huulille.
Lisäinfoa mm. www.fairandfabulous.co.uk, www.babipur.co.uk

Ei kommentteja: